Готварство

Пастет от риба тон и задушени зеленчуци

21 Юли 2010 | 13:23 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Пастет от риба тон и задушени зеленчуци

Продукти:

  • 2 консерви риба тон (320 г)
  • 200 г праз лук
  • 200 г спанак
  • 2 малки тиквички
  • 1/2 връзка копър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 4 с. л. зехтин
  • сол
  • ч. пипер
  • 2 листа желатин

Приготвяне:

Приготвяне

Почистените зеленчуци се нарязват на ситно и се запарват във вряла вода за 10 -тина минути, след това се оцеждат и запържват в зехтина за 2 мин, като се добавя солта и пиперът.
Разтварят се листовете желатин на водна баня, добавя се сместа и се отварят консервите. Всичко се обърква до еднородна смес, която се разлива в купички и се оставя в хладилник да се стегне за около час.
Купичките се обръщат в чиния и се сервират.
Приятен апетит!

Снимка: photl.com

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Пастет от броколи
Френски пастет със сирене и орехи
Пилешки деликатесен пастет
Пастет с прясна чушка и тофу
Пастет от патладжани
Пастет от яйца