Меню

Плодово-зеленчукова туршия

18 октомври 2010 | 13:26 | Аз жената
Добави в любими
5 кг пиперки – шарени
1 кг зелени домати
0,5 кг розови домати
2 глави целина
1,5 кг ябълки
1 кг круши
2 бели репи
5 глави лук
подправки

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:
Измиват се добре всички продукти. Чушките и доматите се надупчват. Морковите се остъргват, лукът се обелва. Всичко се подрежда в делва. Прави се саламура, като се слага по 700-800 г сол на 1 литър вода. Използват се следните подправки: листа от дюля, лоза, както и копър, магданоз, целина. Освен това черен пипер, куркума, която дава повече жълтеникав цвят, отколкото вкус, но с нея не бива да се прекалява, бахар.
Туршията се покрива. Не се претака.

* * *

Смесена туршия (и общи съвети)
Универсална рецепта за сурова туршия

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай