Меню

Зеленчукова супа със зелени аспержи

13 април 2011 | 15:23 | Аз жената
Добави в любими
500 г зелени аспержи 
2 стръка от целина 
3 малки тиквички (цукини) 
2 моркова 
4 картофа 
4 големи домата 
1 глава лук 
1 скилидка чесън 
20 г масло 
2 кубчета бульон 
Сол, черен пипер 
1 връзка магданоз

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Почистваме аспержите като им отрязваме краищата и ги нарязваме с дължина 4см. Разкъсваме целината по дължина на нишките, измиваме и махаме по-грубите влакна отдолу нагоре. Измиваме тиквичките и ги нарязваме на ивици.
Обелваме и нарязваме на кубчета морковите и картофите. Сваряваме доматите, охлаждаме ги в студена вода и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме на дребно лука и чесъна.
Разтопяваме маслото в тенджера и изпържваме лука и чесъна до прозрачност, добавяме морковите и картофите и задушаваме за кратко всичко заедно. Доливаме 1 л вода и добавяме кубчетата бульон, варим 10мин. на слаб огън.
Добавяме останалите зеленчуци, слагаме подправки и варим до омекване, измиваме магданоза и го нарязваме, след това поръсваме супата.
Подходящи за супата са вкусният хляб и сиренето пармезан
БОН АПЕТИ!

Снимка: thinkstock

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай