Меню

Червен ориз

20 ноември 2011 | 22:14 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
Червен ориз

Приготвяне

Продукти:
1 голяма ч. ч. ориз
1 голяма глава лук
200 г домати от консерва
2 печени червени пиперки
няколко стръка магданоз
захар
сол
олио

Приготвяне:
В моето семейство наричаме тази постна манджа „червен ориз“, защото оризът се оцветява в червено от доматите и пипера. Ето как се приготвя – лукът леко се запържва в сгорещената мазнина, после се слага капак на тенджерата да се задуши. Добавя се оризът, оставя се леко да се запържи, разбърква се и се добавят 3 големи ч. ч. вода. Оставя се да ври като преди да е напълно готов се добавят доматите, наситнените пиперки, магданозът, сол и захар на вкус ( вода, ако е нужно) и се прехвърля в тавичка във предварително загрята на максимална температура фурна. Пече се до готовност на ориза като от време на време се разбърква, за да не загори.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай