Готварство

Торта-сърце с банани и нескафе

13 Яну 2012 | 11:06 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Торта-сърце с банани и нескафе

Продукти:

  • За блата:
  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. захар
  • 1 ч. ч. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • За сиропа:
  • 1 ч. ч. прясно мляко
  • 1 ч. ч. захар
  • 120 г масло
  • 4 с. л. какао
  • 1 с. л. нескафе
  • 2 банана
  • 1 ч. ч. сметана
  • 2 с. л. бейлис

Приготвяне:

Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавят, а след това – ванилията. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с малко брашно сърцевидна тавичка, и се пече. След като блатът изстине се реже на 3 блата.
Прясното мляко, захарта, какаото, нескафето и маслото се слагат на котлона да се разтопят. След като сиропът изстине малко, с него се напоява всеки блат, а между блатовете се нареждат нарязаният на шайби банан и тънък слой от разбитата сметана с бейлис.
Цялата торта покрих с останалата сметана, а отгоре поръсих счукано нескафе и шоколад на ренде.
Цветните бонбонки са по повод рождения ден на един мой скъп човек ;)

Рецептата участва в конкурса "Обяснение в любов с рецепта".

Опитайте още: