Торта-сърце с банани и нескафе
13 Яну 2012 | 11:06 | Аз жената
Продукти:
- За блата:
- 4 яйца
- 1 ч. ч. захар
- 1 ч. ч. брашно
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
- За сиропа:
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 1 ч. ч. захар
- 120 г масло
- 4 с. л. какао
- 1 с. л. нескафе
- 2 банана
- 1 ч. ч. сметана
- 2 с. л. бейлис
Приготвяне:
Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавят, а след това – ванилията. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с малко брашно сърцевидна тавичка, и се пече. След като блатът изстине се реже на 3 блата.
Прясното мляко, захарта, какаото, нескафето и маслото се слагат на котлона да се разтопят. След като сиропът изстине малко, с него се напоява всеки блат, а между блатовете се нареждат нарязаният на шайби банан и тънък слой от разбитата сметана с бейлис.
Цялата торта покрих с останалата сметана, а отгоре поръсих счукано нескафе и шоколад на ренде.
Цветните бонбонки са по повод рождения ден на един мой скъп човек ;)
Рецептата участва в конкурса "Обяснение в любов с рецепта".
Опитайте още: