Готварство

Доматена супа с яйца

10 Мар 2012 | 16:24 |
Рейтинг:
Доматена супа с яйца

Продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 буркана по 400 г домати (най-добре домашни), ако са пресни се рендосват или пасират, но след като се обелят. Но това си е зимна супа, когато имаме пресни домати има много други рецепти и начини, за да ги приготвите вкусно.
  • зехтин (олио)
  • босилек – сух или пресен
  • черен пипер, чубрица
  • сол
  • яйца, за всеки човек поне по едно
  • макарони (предварително сварени) Ако имате, например за закуска сте правили макарони със сирене или за десерт макарони на фурна и са ви останали една-две шепи, които иначе ще подмятате в хладилника, докато не се развалят.

Приготвяне:

Приготвяне:

Лукът се нарязва на дребно, морковът се рендосва, слагат се в тенджера с малко зехтин и се задушават. Доматите, ако са цели се пасират, след което се изсипват в тенджерата. Вари се около 20 минути, добавят се подправките. Ако е необходимо се добавя малко вода. Когато супата заври се слагат суровите яйца, едно по едно, както се правят яйца по панагюрски. Суровото яйце се чуква (най-добре в отделна купичка, за да се види дали не е развалено), след това се слага за няколко минутки във врящата супа и с по-голяма лъжица се изважда и отделя.
Когато се сервира – най-отдолу в чинията се слагат по няколко макарона, добавя се супата и отгоре се слага яйцето. Украсява се със свеж босилек или магданоз.
Както виждате това е много лесна супа, с която може да разнообразите менюто у дома.

Опитайте още: