Готварство

Летен пудинг

15 Авг 2005 | 16:14 |
Рейтинг:
Летен пудинг

Приготвяне:

Летният пудинг е бърз и приятен десерт, който може да се направи с различни плодове – малини, ягоди, боровинки, къпини.

За 6 порции са необходими следните продукти:

600-700 гр плодове
100 гр захар
12 филийки хляб

Поставете плодовете с 1 ч. вода и захарта на бавен огън и варете около 3-4 минути. Изстудете.
От филийките хляб изрежете кръгчета за основа и капаче на пудинга (с размер, според купичката или чашата, в която ще сложите). Поставете кръгче хляб на дъното на чашките, разпределете равномерно от плодовата смес без да слагате соса, затворете с филийка хляб, която ще се напои също с плодов сос. Поставете чашите с пудинга за мин. 2 часа (по-добре цяла нощ) в хладилника.

Поднесете като обърнете плодовия пудинг в чиния и залеете с плодовия сос. Можете да украсите със сметана или листо мента.