Меню

Крем супа с топено сирене

25 юли 2012 | 08:48 | Аз жената
Добави в любими
Продукти: 
1/2 пакетче краве масло 
2 с. л. брашно 
3 ч. ч. бульон 
4 с. л. бяло вино 
100 г топено сирене „Philadelphia“ 
1 к. ч. лук, нарязан на кръгчета 
2 филии сух бял хляб 
1/2 връзка магданоз 
черен пипер 
сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Разтопете половината от маслото и запържете брашното. Залейте с бульона, 2 чаши вода и виното. Варете 10-15 мин. Прибавете сиренето, като бъркате непрекъснато. Щом заври, свалете супата от огъня, подправете я със ситно нарязан магданоз и черен пипер. Нарежете лука на кръгчета, а хляба – на кубчета. Изпържете ги в останалото масло и поднесете към супата. По желание може да се гарнира със сметана или зелен лук.
Добър апетит!

Рецептата е от конкурса „Кулинарни изкушения с „Philadelphia“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай