Меню

Шоколадови сладки с орехи

13 септември 2005 | 13:22 | Аз жената
Добави в любими
Шоколадови сладки с орехи

Приготвяне

Продукти:
4 яйца,
500 г масло
120 г шоколад,
1/4 ч. л. сол,
400 г захар,
1 ч. л. ванилия,
150 г брашно,
100 г счукани орехови ядки.

Начин на приготвяне: Затоплете фурната на 150 градуса и намажете и поръсете с брашно тава за торта. В друг съд разтопете маслото и шоколада, след което оставете шоколада да изстине. С миксер разбийте яйцата и солта в купа, докато станат на сняг . Добавете захарта и ванилията и прибавете и изстиналия шоколад. Прибавете и брашното. Добавете и ядките. Изсипете тестото в тавата и го оставете да се пече 25 мин. След като е готов, оставете блата да изстине.

За шоколадовата глазура – разтопете масло и шоколад,разбийте по същия начин както преди с миксер захарта, ванилията и крема. Добавете сместа към шоколада. Оставете я на котлона 5 мин. Ако много се сгъсти сместа, може да добавите сметана. След като сместа е готова, нарежете блата на парченца и ги намажете с глазурата. Може да ги поръсите с настърган кокосов орех.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
boryana ( преди 11 години )
zdraveite. neshto ne razbiram glazurata na sladki6a - За шоколадовата глазура разтопете масло и шоколад,разбийте по същия начин както преди с миксер захарта, ванилията и крема. Добавете сместа към шоколада. - koi krem???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар