Меню

Сарми по родопски

27 ноември 2018 | 05:15 | Аз жената
4 от 4 гласа
Добави в любими
500 гр телешко месо 
1 чаена чаша едро смлени орехови ядки 
1 кафена чаша стафиди 
1 глава стар кромид лук 
150 гр пресни гъби 
1 чаена чаша олио 
1 голяма кисела зелка (не харесвам зелеви сарми и вместо кисела зелка правя сармите по родопски с лозови листа) 
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Месото се сварява в подсолена вода. Нарязва се на ситно. В сгорещеното олио се задушават лукът и почистените и нарязани на ситно гъби. Добавят се месото, стафидите, орехите, солта и черният пипер. Сместа се омесва и се увиват в зелевите листа сармите, които плътно се подреждат в тенджера. Затискат се с порцеланова чиния и се заливат с топла вода. Сваряват се до готовност на умерен огън.

Автор на рецептата е Мартина, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай