Меню

Каша от гречка със зеленчуци

21 март 2013 | 10:35 | Ивет Лолова
Добави в любими
1 ч.ч. елда/гречка
микс замразени зеленчуци
сол
копър или магданоз
олио

Продукти
Приготвяне

Измиваме и сваряваме гречката (елдата) и я сваряваме в малко вода, колкото да я покрие, за около 15-20 минути на средно силен котлон. Измиваме я в гевгир под течаща вода. Оставяме я настрана, като я посоляваме.
В тиган или тенджера с малко олио изсипваме замразения микс от зеленчуци и готвим 2-3 минути до готовност. Една минута преди края прибавяме елдата. Подправяме с още сол и черен пипер. Сервираме с поръсен магданоз.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай