Меню

Плодово парфе с бишкоти

25 март 2013 | 11:15 | Аз жената
Добави в любими
консерва ананас
1 круша
1 ябълка
2 банана
шепа боровинки
пакет 300 г бишкоти
2 с.л сладко от круши или дюли
1 кофичка заквасена сметана
200 мл течна сметана
пакетче желатин или смес за желиране
50 г черен шоколад

Продукти
Приготвяне

Във форма за торта се подреждат по страните и по дъното бишкоти. Могат да бъдат поръсени с малко ром или друг ароматен алкохол, ако няма да похапват дечица. Течната сметана се разбива с миксер, към нея се добавя заквасената сметана за по-лек вкус, добавя се настърганият шоколад, парченца ананас от консерва и сладкото (въпрос на вкус е какво може да се добави или премахне от съставките). Кремът се добавя върху бишкотите и се разпределя навсякъде. Отгоре се подреждат извитите и нарязани плодове – при мен се редуват банани, круша, ябълка, банани и в средата ананас. Отгоре поръсих с боровинки за цвят. Тортата се залива със желатиновата смес за торти, предварително размита и разтопена във вода. Оставя се да стегне поне 2 часа.

Автор на рецептата е Десислава Николова, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай