Готварство

Свински ребърца с мед и канела

28 Мар 2013 | 11:00 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Свински ребърца с мед и канела

Продукти:

  • 1 кг свински ребра
  • 2-3 с.л. мед
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. лимонов сок
  • канела
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне:

В купа смесваме меда, зехтина, лимона, канелата, солта и пипера. Намазваме ребрата с така приготвената марината и ги оставяме да престоят на студено поне час. Загряваме фурната на 200 градуса. Ребърцата се поставят в тавичка и се покриват с алуминиево фолио. Печем така 45 минути на средна скара, на 250 градуса. След това махаме фолиото и печем още десет минути. Като ги извадим от фурната ги намазваме с тънък слой мед.

Автор на рецептата е Ангелина Ончева, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още: