Меню

Как да си направите яйца във формата на сърце? (видео)

14 февруари 2014 | 12:15 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
Снимка: youtube.com

Продукти
Приготвяне

Докато приготвяте празничната трапеза за „Свети Валентин“ със сигурност ще искате да създадете някой кулинарен шедьовър, с който да впечатлите любимия човек. Сладките и тортата във формата на сърце са само част от кулинарните идеи, които може да осъществите.

Споделяме една идея за това как да оформите сварени яйца във формата на сърце. Те могат да бъдат вашето свежо допълнение към салата или към закуската. Най-напред трябва да поставите яйцата във вряща вода за 5-10 минути. След това леко охладете яйцата под студената вода и ги обелете.

Най-важното, което ще ви трябва, за да оформите сърце, е да намерите празна опаковка от паста за зъби или друг козметичен продукт. Ще трябва да отрежете парче от картонената опаковка, така че яйцето да се постави стабилно в нея.

След това вземете китайска клечка или молив. Поставете я внимателно върху яйцето и я прикрепете от двете страни на картончето с помощта на ластици или конци. Оставете я така за около 10 минути. След това време яйцето вече ще е придобило сърцевидна форма.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
nana ( преди 10 години )