Меню

Чийзкейк с течен шоколад без печене

9 май 2019 | 06:04 | Михаела Лазарова
4 от 18 гласа
Добави в любими
250 г от любимите ви бисквити 
150 г масло
10 г ядки за украса
3 прахчета ванилия
400 г течен шоколад 
500 г крема сирене 
30 мл коняк
пудра захар, ако е необходимо
 

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот смелете добре бисквитите. Сложете ги в купа и добавете към тях разтопеното масло и коняка. Трябва да се получи гладка смес, бисквитите да не се ронят. Ако е необходимо добавете още малко масло.

Разстелете ги в подходяща форма и леко ги притиснете, за да станат като блат. В купа разбийте шоколада, крема сиренето и ванилията (ако не е достатъчно сладко, добавете малко пудра захар). Изсипете сместа върху блата от бисквити. Украсете с плодове, ядки или друга любима декорация. Сложете в хладилник да стегне за около 3-4 часа.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай