Меню

Салата с патладжан и пилешко

19 юни 2014 | 15:59 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голям патладжан
300 г пилешки гърди
300 г пресни печурки
няколко стръка лук, чесън
1 опаковка майонеза
сол, черен пипер
зехтин и лимон
препечен хляб

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжана на тънки филийки и ги посолете. Оставете ги за около 20 минути, за да се махне горчилката от тях. След това загрейте добре грил тигана и ги запечете за няколко минути.

Същото направете и с пилешкото месо и гъбите. Ако нямате грил тиган може да запечете зеленчуците и в тавичка в печката. Нарежете ги на малки парчета като за салата и добавете лук, чесън, сол, черен пипер, майонезата, лимон и зехтин. Сервирайте с хубав препечен хляб.

снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай