Меню

Тайландска морковена салата

17 ноември 2014 | 11:24 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг моркови, настъргани
1 чаша бяла захар
½ чаша вода
½ чаша оризов оцет
2 супени лъжици смлян чесън
2 супени лъжици готов рибен сос (продава се в магазините)
1 и ½ чаени лъжички къри сос
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица червен пипер
½ чаша счукани фъстъци
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Най-напред настържете морковите. Смесете захарта, водата и оцета в тенджера и оставете да заври. Разбъркайте, докато захарта се разтвори или за около 5 минути. Намалете топлината на котлона, добавете чесъна, рибения сос и къри соса. Оставете да покъкри, докато се смесят добре вкусовете или за около 2 до 5 минути.

Отстранете тенджерата от котлона и охладете напълно дресинга. Разбъркайте охладения дресинг с лимоновия сок и червения пипер. Залейте с готовата смес морковите. Накрая добавете фъстъците.

Охладете салатата за около 30 минути, преди да сервирате.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай