Готварство

Печен шаран с кисело зеле и ориз

04 Дек 2014 | 11:50 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Печен шаран с кисело зеле и ориз

Продукти:

  • 1 шаран или друга ваша любима риба
  • половин кисела зелка или една по-малка
  • 1 чаена чаша ориз
  • 50 мл зехтин
  • 2 дафинови листа
  • сол, черен пипер

Приготвяне:

Нарежете зелето и го задушете в тенджера в малко мазнина. Когато поомекне добавете ориза, черен пипер, дафинов лист и малко вода. Когато оризът е почти готов, изсипете сместа в тавичка. Върху нея сложете предварително добре измития и почистен шаран.

Капнете няколко капки зехтин върху рибата, поръсете и малко сол и черен пипер и ако е необходимо, долейте малко вода. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност на рибата.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: