Меню

Супа от картофи, боб и наденица

31 октомври 2015 | 13:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 и ½ чаши вода
1 и ½ чаши боб от консерва
3 скилидки чесън, смлени
1 дафинов лист
¼ чаена лъжичка бахар
2 чаши разреден пилешки бульон
1 супена лъжица доматено пюре
¼ килограм наденица, нарязана на кръгчета
½ чаена лъжичка сос Уорчестър
400 г сладки картофи, нарязани на кубчета
сол и черен пипер на вкус
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера смесете боба, чесъна, дафиновия лист, бахара, бульона и чашите вода. Варете, докато зърната омекнат достатъчно. Извадете дафиновия лист.

В малка купа смесете доматеното пюре със соса Уорчестър. След това го прибавете към тенджерата. Добавете и наденицата. През това време нарежете картофите на кубчета или на по-едро по желание.

Добавете и тях към супата. Накрая добавете солта и черния пипер. Сервирайте супата топла.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай