Меню

Задушен ориз със спанак и моркови

1 юни 2016 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши ориз
250 г пресен спанак, нарязан на ситно
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
2 големи моркова, нарязани на кръгчета
1-2 лъжици олио
3 домата, нарязани и без люспи
1 щипка сол
1-2 щипки черен пипер
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото на средна температура и в него запържете лука и морковите. Добавете няколко лъжици вода, за да омекнат по-бързо. Овкусете с подправките. След това добавете спанака и разбъркайте добре, докато се смачка.

Към зеленчуците добавете ориза. Излейте 3 чаши вода. Оставете ориза да къкри на бавен огън като разбърквате от време на време. Когато цялата течност се поеме, ястието е готово.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай