Меню

Пухкав ябълков сладкиш с орехи

30 август 2020 | 06:19 | Илияна Николова
4 от 18 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши брашно
5 едри ябълки
1 и ½ чаши захар
5 яйца
1 бакпулвер
1 чаша счукани орехи
1 ванилия
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Измийте, обелете и нарежете ябълките на ситно. Разделете жълтъците на яйцата от белтъците. Разбийте ги със захарта с помощта на миксер, докато стане пухкава смес. Към тях добавете внимателно брашното и бакпулвера. Разбъркайте и накрая прибавете и ванилията. Разбъркайте отново и добавете нарязаните ябълки и счуканите орехи. Разбъркайте, но този път с лъжица, за да се смесят и тези продукти с останалата смес.

Останалите белтъци разбийте на сняг. Добавете и тях към сместа и отново разбъркайте много внимателно с лъжица, за да остане сместа пухкава и мека. Изсипете в подходяща форма за печене и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час.

Снимка: iStock

Вижте още 10 есенни рецепти с ябълки

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Лина ( преди 4 години )
забравили сте мазнината....аз го направих така и стана толкова сухо тестото, докато се сетя, че няма никаква мазнина ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар