Меню

Вегетариански кюфтета от леща

26 януари 2017 | 15:02 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши леща
3-4 яйца
50 г брашно
1 щипка чубрица
1-2 щипки сол
1-2 щипки черен пипер
галета
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сварете лещата. Важно е да се развари добре, за да започне да добива облик на каша. След това я отцедете и я пасирайте. Подправете с подправките и разбъркайте добре. Смесете я с брашното и с ръце оформете кюфтенца. Всяко кюфтенце оваляйте в галета. Пържете кюфтетата от леща в сгорещено олио в дълбок съд. След като са готови ги отцедете върху кухненска хартия.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай