Меню

Телешко „Уелингтън“

14 март 2017 | 14:10 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг телешко бонфиле

1 кг готово тесто

300 г гъби

4-5 скилидки чесън

1 връзка магданоз

1 жълтък

50 мл олио

50 г масло

1 щипка сол

1 щипка черен пипер
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете гъбите, нарежете чесъна на ситно, както и магданоза. В дълбок и широк тиган загрейте заедно олиото и маслото, докато се смесят. В тях запечатайте от двете страни телешкото месо, докато покафенее и го извадете.

В същата мазнина запържете и останалата плънка плюс подправките. Разточете тестото. Върху него разпределете плънката, а накрая върху нея разположете месото без да го режете. Завийте добре тестото. Намажете с жълтъка. Печете в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай