Готварство

Яхния със свинско и грах

19 Ное 2020 | 07:09 |
Рейтинг:
5 от 3 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Яхния със свинско и грах

Продукти:

  • 300 г свинско за готвене
  • 1 голяма консерва сварен грах
  • 1 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 щипка черен пипер
  • 2 щипки сол
  • 50 мл олио
  • 1 супена лъжица брашно
  • 200 г белени домати от консерва
  • 200 г пушен бекон

Приготвяне:

Нарежете чесъна, лука, магданоза (на ситно) и бекона на кубчета. Отцедете водата на граха и го изплакнете. Нарежете свинското на едри кубчета.

Загрейте олиото в дълбока тенджера. Запържете свинското в него. Подправете със сол и черен пипер. След като месото побелее залейте с вода, колкото да го покрие и го задушете като разбърквате непрекъснато.

Прибавете граха, бекона, лука и чесъна, долейте още 1 чаша вода. Добавете и магданоза, след това поръсете с брашното и разбърквайте непрекъснато, за да се разтвори напълно и да не останат бучки. Накрая прибавете и доматите, нарязани също на кубчета. Оставете да покъкри и да се сгъсти.

Снимка: iStock

Вижте още: