Готварство

Домашен хляб със сирене и спанак

02 Окт 2017 | 06:07 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 минути Порции: 10
Домашен хляб със сирене и спанак

Продукти:

  • 3 чаши брашно
  • 3 яйца
  • 1 кг спанак
  • 250 г сирене
  • 50 мл олио
  • 2 супени лъжици оцет
  • 1 чаша вода
  • 2 щипки сол
  • черен пипер
  • 1 щипка сода за хляб

Приготвяне:

Водата трябва да е със стайна температура. Излейте я в купа. Към нея прибавете оцета и олиото, малка част от брашното, солта и содата. Замесете твърдо тесто. Разделете тестото на две топки като едната да е малко по-голяма.

Разстелете по-голямата топка на дъното на намазнена тава. Издърпайте краищата на тестото, за да полепнат по ръба на тавата.

Нарежете спанака, натрошете сиренето и посолете. Подправете с черен пипер. Разпределете плънката върху тестото. Разточете другата топка тесто и с нея покрийте плънката. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути или до зачервяване на коричката.

Снимка: iStock

Вижте още: