Меню

Лесна торта с ванилия и кокос

15 октомври 2017 | 06:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 яйца
1 течна ванилия
200 г захар
150 г масло
150 г брашно
500 мл прясно мляко
Кокос за поръсване
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците със захарта с помощта на миксер.

Към сместа с жълтъците прибавете разтопеното масло и ванилията. Разбъркайте отново с миксера. Добавете постепенно брашното като разбърквате непрекъснато. След това на порции добавете и млякото на стайна температура.

Накрая добавете белтъците на няколко пъти като разбърквате с дървена лъжица, а не с миксер, за да не спихнат, а да останат пухкави.

Излейте сместа в намазнена тава и печете в загрята фурна на около 160-180 градуса до получаване на златиста коричка. Преди сервиране поръсете обилно с кокос.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай