Меню

Пълнена пуйка със зеле и ориз

25 декември 2017 | 07:00 | Илияна Николова
4 от 16 гласа
Добави в любими
1 пуйка
½ кисела зелка
200 г бекон
2 глави бял лук
1 чаша ориз
2 чаши вода
5 супени лъжици олио
1 супена лъжица червен пипер
щипка черен пипер
2-3 щипки сол
180 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сварете ориза в 1 чаша вода и 1 щипка сол, така че да се свари твърдо. Почистете пуйката. Нарежете лука на ситно, бекона на малки кубчета. Загрейте малко олио в тиган и задушете бекона и лука. Нарежете зелето също на ситно. Смесете го с лука и бекона. Овкусете с черен и червен пипер. Добавете ориза и разбъркайте.

Напълнете пуйката с тази плънка. Много е вероятно да ви остане от плънката. Гарнирайте с нея тавата около пуйката. Изсипете остатъка от водата в тавата и печете на 160 градуса за около 2 часа под фолио. След като свалите фолиото печете до получаване на коричка.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай