Готварство

Сьомга с чери доматки, пармезан и сметана

12 Мар 2018 | 06:52 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 20 минути Порции: 4
Сьомга с чери доматки, пармезан и сметана

Продукти:

  • 4 филета сьомга
  • 3 скилидки чесън
  • 50 г настърган пармезан
  • 500 г чери доматки
  • няколко свежи листа босилек
  • 300 г спанак
  • 1/2 течна сметана за готвене
  • бучка масло, зехтин
  • сол, черен пипер

Приготвяне:

Овкусете рибните филета с малко сол и черен пипер. Загрейте няколко капки зехтин в тигана и сложете рибата най-напред с кожичката нагоре. Трябват ѝ около 6 минути, след което може да я обърнете за около 2 минути с кожичката надолу.

Когато е готова може да я извадите от тигана и да разтопите в него една бучка масло. Прибавете стрития чесън, нарязаните наполовина чери доматки, спанака, босилека, сметаната и пармезана. След като сместа поври 5 минути може да върнете в нея сьомгата и да готвите до сгъстяване на соса.

Снимка: iStock

Вижте още: