Меню

Пудинг с хляб, шоколад и банан

19 април 2018 | 07:00 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
600 г бял хляб
300 мл прясно мляко
3 прахчета ванилия
3 супени лъжици захар
1 голям банан
1 ч.л. бакпулвер
1 шоколад по ваш избор
50 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Нарежете хляба на едри кубчета и го сложете в дълбока купа. Прибавете към него намачкания банан, млякото, захарта и ванилията, бакпулвера, натрошения шоколад. Разбъркайте добре докато се получи хомогенна смес.

Ако е необходимо добавете още прясно мляко, за да се напои хубаво хлябът и да се получи добра консистенция на тестото. Намажете тава с незалепващо покритие с малко масло или застелете хартия за печене.

Изсипете тестото и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай