Готварство

Хляб от лимец за хлебопекарна

22 Апр 2018 | 06:48 |
Рейтинг:
4 от 6 гласа
Време на приготвяне: 180 минути Порции: 10
Хляб от лимец за хлебопекарна

Продукти:

  • 500 г брашно от лимец
  • 320 мл вода
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 чаена лъжица захар
  • 2 щипки сол
  • 2 супени лъжици слънчогледово семе
  • 2 супени лъжици тиквено семе
  • щипка маково семе

Приготвяне:

Разтворете маята в хладка вода. Към нея добавете захарта, за да се активизира. Разбъркайте, оставете да шупне. След това поставете в хлебопекарната. Добавете брашното, олиото, солта. Пуснете на дълга програма за пълнозърнест хляб и настройте на коричка по избор. След като първото месене е завършено ще чуете писукане от машината. Отворете и добавете семената. Затворете и оставете хляба да се изпече.

Снимка: iStock

Вижте още: