Хляб от лимец за хлебопекарна
22 Апр 2018 | 06:48 | Илияна Николова Време на приготвяне: 180 минути Порции: 10
Продукти:
- 500 г брашно от лимец
- 320 мл вода
- 1 пакетче суха мая
- 1 супена лъжица олио
- 1 чаена лъжица захар
- 2 щипки сол
- 2 супени лъжици слънчогледово семе
- 2 супени лъжици тиквено семе
- щипка маково семе
Приготвяне:
Разтворете маята в хладка вода. Към нея добавете захарта, за да се активизира. Разбъркайте, оставете да шупне. След това поставете в хлебопекарната. Добавете брашното, олиото, солта. Пуснете на дълга програма за пълнозърнест хляб и настройте на коричка по избор. След като първото месене е завършено ще чуете писукане от машината. Отворете и добавете семената. Затворете и оставете хляба да се изпече.
Снимка: iStock
Вижте още: