Готварство

Панирана бяла риба с чесън

15 Май 2018 | 06:25 |
Рейтинг:
3 от 2 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 4
Панирана бяла риба с чесън

Продукти:

  • 500 г бяла риба филе
  • 50 мл оцет
  • 50 мл бяло вино
  • 3 скилидки чесън
  • 1 щипка кимион
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка червен пипер
  • 1 щипка магданоз
  • брашно
  • галета
  • 50 мл олио

Приготвяне:

Нарежете бялата риба на едри парчета. Намачкайте чесъна. Смесете го с подправките в купа. Към тях прибавете оцета и виното. Разбъркайте. Поставете парчетата риба в купата и ги оваляйте добре. Оставете ги да попият добре от маринатата с всичките ѝ аромати за час-два.

Смесете брашното с галетата. Оваляйте всяко парче риба в сместа. Пържете в сгорещената мазнина до златисто. Сервирайте, поръсена с магданоз.

Снимка: istock

Вижте още: