Готварство

Лека крем супа с грах, морков и лук

26 Апр 2018 | 06:34 |
Рейтинг:
4 от 3 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Лека крем супа с грах, морков и лук

Продукти:

  • 250 г грах от консерва
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • пресен магданоз за поръсване

Приготвяне:

Изцедете и измийте добре граха. Нарежете моркова и лука на ситно. Пресовайте чесъна. В дълбока тенджера загрейте маслото. В него запържете чесъна. След 5-6 минути добавете граха. Разбърквайте, за да се смеси с чесновите аромати. Долейте около 600 мл вода. Намалете котлона и оставете да заври. Добавете морковите, лука, подправките. Разбъркайте и оставете да се вари още десетина минути.

Свалете от котлона, добавете млякото. Пасирайте с пасатор. Сервирайте в купички и поръсете с пресния магданоз. По желание добавете крутони.


Снимка: iStock

Вижте още: