Готварство

Пролетна салата с авокадо, бекон и яйца

18 Май 2018 | 06:07 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 2-3
Пролетна салата с авокадо, бекон и яйца

Продукти:

  • 7 твърдо сварени яйца
  • 100 г синьо сирене
  • няколко стръка зелен лук
  • 300 г пушен бекон
  • 10-15 маслини
  • 1/2 авокадо
  • сол, черен пипер на вкус
  • За дресинга:
  • 3 с.л. майонеза
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1 с.л. винен оцет

Приготвяне:

В добре загрят тиган с малко зехтин запържете леко нарязания бекон. Прехвърлете го на кухненска хартия, за да се отдели част от мазнината. Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки.

Сложете ги в купа и прибавете към тях натрошеното сирене, нарязаните чери доматки, авокадо, бекона и зелен лук. Пригответе дресинга като комбинирате всички съставки и овкусете салатата. За финал сложете и маслини, зелени подправки по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още: