Меню

Милфьой с ягоди и маскарпоне

18 май 2018 | 13:31 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет бутертесто 
кристална захар за поръсване
За крема:
500 г маскарпоне
5 супени лъжици захар 
2 супени лъжици вода
2 жълтъка
200 мл бита сметана
200 г ягоди
90 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Размразете бутертестото, но не напълно. Разточете го, за да стане по-тънко. Нарежете го на пет еднакви по големина правоъгълници или квадрати. Постелете ги в тава за печене, предварително покрита с пергаментова хартия. Поръсете ги със захарта. Изпечете ги в загрята на 200 градуса фурна за около 20-ина минути или докато станат твърди и хрупкави, но не препечени.

Извадете ги от фурната. Охладете напълно. Притиснете ги добре, така че бутертестото да стане гладко без характерните за него бухнали издутини. Върнете го във фурната за още 10-ина минути.

Междувременно направете крема:

В тенджера на среден огън смесете водата и захарта. Разбърква се, докато започне да ври. В отделна купа се разбиват жълтъците с миксер. Към тях, докато ги разбивате, добавете много бавно захарния сироп, така че яйцата да не се сготвят. Накрая добавете маскарпонето и предварително разбитата сметана към сместа. Разбъркайте с дървена лъжица или лопатка, докато съставките се смесят добре.

След като блатовете от бутертесто са добре изстинали, подредете един ред от тях в тава, намажете с пълнеж, добавете малко нарязани ягоди. След това още една кора, върху нея още от пълнежа и ягодите. Накрая трябва да завършите с кора, която да поръсите с пудра захар и да гарнирате с цели ягоди. Охладете в хладилник за 2-3 часа.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай