Готварство

Ягодова сангрия с портокал

30 Май 2018 | 11:19 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Ягодова сангрия с портокал

Продукти:

  • 8 чаши пресни ягоди, нарязани на половини
  • 2/3 чаша захар
  • ½ чаша вода
  • 750 мл бяло вино Пино Гриджо или Совиньон Блан
  • 1 чаша ягоди, нарязани на филийки
  • 2 чаши газирана вода
  • 1 портокал, нарязан на кубчета
  • 1 лайм

Приготвяне:

За да приготвите сиропа, в голяма тенджера смесете нарязаните на половини ягоди, захарта и водата. Кипнете на котлона като разбърквате постоянно, докато се разтвори захарта. Изключете котлона, покрийте с капак и изчакайте, докато се охлади напълно.

Пресейте сместа през гевгир, за да прецедите само сиропа. В голяма кана изсипете сиропа, добавете виното, содата, нарязаните на филийки ягоди и портокали. Гарнирайте чашите с резенчета лайм.

Снимка: iStock

Вижте още: