Меню

Пълнени картофи с бекон и чедър

1 август 2018 | 10:22 | Илияна Николова
2 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи картофа
8 резена пушен бекон
1 чаша заквасена сметана
½ чаша прясно мляко
4 супени лъжици масло
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
1 чаша настъргано сирене чедър
2-3 стръка пресен лук, нарязан на ситно
90 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете картофите както са цели и необелени в тава за около 1 час. Извадете ги от фурната. Изчакайте да изстинат около 10 минути. Нарежете ги на половини като запазвате кожичките им. Издълбайте ги отвътре. 

Смесете сърцевината на картофите с нарязания лук, настъргания чедър, сметаната, млякото, подправките като си запазите малко лук и сирене за поръсване. 

Напълнете картофите с пълнежа. Поръсете с остатъка от лука и сиренето. Печете за още 15 минути за увеличена на 200 градуса фурна. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай