Меню

Рецептата на Джесика Алба за турски кюфтенца

29 юли 2018 | 06:37 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг пуешко
¼ чаша ситно нарязани моркови 
¼ чаша ситно нарязан лук
2 супени лъжици италианска подправка микс
2 супени лъжици зехтин
1 чаша галета
¼ чаша ситно нарязани тиквички 
2 големи яйца
1 супена лъжица сол
¾ чаша разтворен пилешки бульон
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете свареното и накъсано на ситно пуешко, морковите, тиквичките, лука, яйцата, италианската подправка, солта и галетата. Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Оформете малки кюфтенца и пържете по 7 минути от всяка страна.

Добавете в тигана и пилешкия бульон, покрийте с капак, докато сосът се редуцира. След като течността се абсорбира почти напълно, свалете от котлона.

Снимка: Reuters/ iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай