Готварство

Рецептата на Цвети Радойчева за печен шаран с дресинг

05 Авг 2018 | 06:52 |
Рейтинг:
5 от 3 гласа
Време на приготвяне: 80 мин Порции: 4-5
Рецептата на Цвети Радойчева за печен шаран с дресинг

Продукти:

  • 1 шаран
  • чубрица, мащерка, розмарин, куркума, червен пипер на вкус
  • 2 с.л. зехтин
  • За дресинга:
  • 1 главичка обелен чесън
  • 1 шепа сурови орехи
  • 20 стръкчета пресен лапад
  • 1 връзка магданоз
  • сокът от половин лимон
  • 1 зелена чушка
  • малко парче пресен джинджифил

Приготвяне:

Шаранът се почиства предварително, като люспите и главата се отстраняват. В тавата, в която ще го печете се слагат около един пръст вода и 2 супени лъжици зехтин. Рибата се овкусява отвътре с малко чубрица, розмарин, куркума, мащерка, а отгоре се поръсва с малко червен пипер. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 50 минути.

Пригответе дресинга като смелите всички съставки за него в кухненски робот или блендер. Сервирайте шарана, като го украсите с резенчета лимон и дресинга.

Снимки: личен архив 

Цвети Радойчева е не само красива, но и талантлива. В продължение на осем години пее в хор „Добри Христов“, а през 2008 година печели 1-во място в месечната класация на „Хит минус едно“. Възпитаничка е на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. Освен на музиката, Цвети сега е посветена и на малката си дъщеричка и любимия си мъж. Повече за нея може да прочетете тук и тук

Опитайте още:

Рецептата на Цвети Радойчева за витаминозна салата с микс от семена