Готварство

Рецептата на Мариела Нордел за пълнено авокадо

18 Авг 2018 | 06:52 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 20 мин Порции: 1
Рецептата на Мариела Нордел за пълнено авокадо

Продукти:

  • 1 авокадо
  • лимонов сок
  • сол, бял пипер на вкус
  • червена чушка
  • 1 твърдо сварено яйце
  • 1-2 с.л. крема сирене
  • няколко скариди
  • див лук и червен хайвер за украса

Приготвяне:

Разрежете авокадото на две, издълбайте средата, като запазите „черупката“. Намачкайте месестата част, овкусете с лимонов сок, сол, смлян бял пипер. Бланширайте скаридите, като след това е необходимо и да ги обелите.

В купа комбинирайте ситно нарязаните чушка, яйце, копър, крема сирене и скаридите (тях нарежете на средно големи парчета). 

Разбъркайте всичко и напълнете „черупките“ на авокадото със салатата. Украсете с 1-2 стръкчета див лук и малко червен хайвер.

Мариела Нордел е топкулинар и космополитна личност. Каква е тайната на добрата храна, покоряването на мъжкото сърце и докъде може да се стигне с черпак в куфара, вижте тук.

Снимки: личен архив; iStock

Вижте още: