Готварство

Торта „Наполеон“ със сълзици

30 Май 2019 | 07:36 |
Рейтинг:
4 от 7 гласа
Време на приготвяне: 260 мин Порции: 5-6
Торта „Наполеон“ със сълзици

Продукти:

  • 800 г Бисквити „Сълзица“
  • 1 л мляко
  • 4 яйца
  • 150 г масло
  • 100 г захар
  • 5-6 с.л. брашно или нишесте
  • 1 пакетче ванилова захар

Приготвяне:

В купа комбинирайте брашното/нишестето, захарта, ваниловата захар. Разбъркайте и прибавете яйцата и млякото. След като се получи хомогенна смес, прехвърлете я в подходяща тенджерка и сложете на котлона за няколко минути, докато се получи гъст крем.

Когато кремът е готов сложете маслото и бъркайте докато се разтопи. В подходяща форма за торта, сложете на дъното от крема. Върху него направете един ред със сълзици. Намажете ги с крем и отново поставете сълзици.

Редувайте като накрая завършите с крем. Натрошете няколко от сълзиците и поръсете обилно тортата. Сложете я в хладилник за няколко часа, за да стегне.

Идея: dolci.pw

Снимка: iStock

Вижте още: