Меню

Пълнени патладжани с моцарела и пармезан

11 август 2018 | 06:37 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 големи патладжана
1 и 1/2 буркан сос маринара
3 големи узрели домата
200 г настъргана моцарела, плюс още малко за поръсване
100 г настърган пармезан, плюс още малко за поръсване
зехтин
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
1/2 ч.л. сушен риган
сол, черен пипер на вкус
50 мин

  • Порции: 2-4

Продукти
Приготвяне

Разрежете патладжаните по дължина наполовина и ги издълбайте, като не изхвърляйте вътрешността им. В добре загрят тиган с мазнина задушете нарязаните на ситно лук, чесън, издълбаната вътрешност на патладжаните.

Прибавете соса, нарязаните домати, сол, черен пипер и ригана. Когато зеленчуците се задушат може да прибавите сирената, разбъркайте и снемете от котлона. В тава за печене, сложете малко на дъното от соса, а върху него подредете патладжаните.

Напръскайте ги леко с мазнина и овкусете със сол и черен пипер. Напълнете ги с плънката и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато патладжаните са почти готови поръсете ги с още сирене и върнете във фурната, докато се разтопи.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай