Меню

Сълзици с течен шоколад

17 януари 2019 | 06:41 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 охладено бутер тесто
течен шоколад
1 жълтък
40 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

Върху набрашнен плот сложете охладеното тесто. Поръсете съвсем малко брашно върху него и леко го разстелете с точилка. Важно е да работите по-бързо с тестото, докато все още е добре охладено. Намажете го с течен шоколад от край до край.

Започнете да завивате двата му края, така че да са равни, когато се съберат. С помощта на остър нож, нарежете рулото, което се е получило, на парчета с дебелина около 2 см. Подредете ги в тава върху хартия за печене и ги намажете с малко разбит жълтък. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути. 

снимка: istock

Опитайте и:

Брауни без брашно с течен шоколад

Пудинг с хляб, шоколад и банан

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай