Готварство

Хумус с кисели краставички

03 Сеп 2018 | 07:02 |
Рейтинг:
4 от 1 гласа
Време на приготвяне: 10 мин Порции: 2
Хумус с кисели краставички

Продукти:

  • 1 голяма консерва нахут
  • 3-4 кисели краставички
  • сол и черен пипер на вкус
  • щипка лют червен пипер по избор
  • 1-2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. сок от киселите краставички
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. сусамов тахан

Приготвяне:

Нахутът се слага в гевгир и се изплаква със студена вода. След това всички съставки се комбинират в кухненски робот и се смилат до перфектна гладкост. Сервирайте хумуса в подходяща чиния,  като по желание, отгоре може да декорирате няколко резенчета кисели краставички и да поръсите със ситно нарязан копър. Хумусът е чудесен за хапване с хрупкав препечен хляб. 

Снимка: istock

Опитайте и:

10 полезни рецепти с нахут