Меню

Мариновано пилешко с тиквички и чери домати

25 септември 2018 | 11:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За маринатата:
200 мл оцет балсамико
2 с.л. дижонска горчица
2 с.л. зехтин
6 пилешки подбедрици или бутчета
2-3 тиквички
300 г чери доматки
сол, черен пипер
зехтин
35 мин

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Пригответе маринатата като комбинирате всички съставки в купа. Потопете пилешките бутчета в нея и ги оставете да се мариноват за 30 минути. След това в добре загрят тиган с малко мазнина запържете бутчетата от двете страни. Овкусете със сол и черен пипер.

Ще им трябват по 6 минути за всяка страна. Прибавете нарязаните зеленчуци и ако е необходимо още сол и черен пипер. След около 10 минути прехвърлете ястието в тавичка и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 12-15 минути.

Снимка и идея: Facebook Delish

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай