Лесно тирамису от Рейчъл Рей
17 Май 2022 | 06:17 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 3-4
Продукти:
- 1 пакет бишкоти
- 125 мл еспресо или инстантно кафе
- 50 мл ликьор с вкус на кафе или шоколад
- 200 г маскарпоне
- 70 г пудра захар
- натурално какао на прах
- ¼ ч.л. канела на прах
Приготвяне:
В купа комбинирайте кафето и ликьора. Отделно разбийте с помощта на миксер маскарпонето и захарта. Потопете няколко бишкоти в кафеената смес и ги сложете на дъното на подходяща купичка или висока чаша. Дори и бишкотите да се счупят, не се притеснявайте.
Върху тях сложете от крема, а след това отново прибавете напоени бишкоти. Завършете с крем. В сито или ситна цедка сложете какаото и канелата. Поръсете обилно всички чаши. Десертът трябва да се стегне за около 30-40 минути в хладилник.
Снимки: Reuters; iStock
Опитайте още: