Печени картофи с вино и маслини по рецепта на Никол Кидман
13 Мар 2021 | 05:42 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2-3
Продукти:
- 1 кг картофи
- 2 глави нарязан лук
- 1 чаша маслини без костилка
- 1/4 чаша сухо бяло вино
- 4 дафинови листа
- 2 големи скилидки чесън
- черен пипер
- розмарин по желание
- зехтин
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на колелца или както ви харесва. Сложете ги в тава за печене и прибавете към тях маслините, лука, розмарина, дафиновия лист, чесъна и виното Ако трябва прибавете и малко вода. Накрая поръсете с малко зехтин и овкусете с черен пипер. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Когато картофите са почти готови премахнете фолиото, за да хванат златиста коричка.
Снимки: Reuters; iStock
Вижте още: