Меню

Индийско къри с пиле

27 септември 2018 | 06:07 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, пресован 
3 чаени лъжици къри 
1 чаена лъжица канела 
1 чаена лъжица червен пипер 
1 дафинов лист 
½ чаена лъжица настърган джинджифил 
½ чаена лъжица захар
сол на вкус 
2 броя пилешки гърди
1 чаена лъжица доматена паста
1 чаша кисело мляко
¾ чаша кокосово мляко 
сок от ½ лимон
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в тиган на средна температура. Сотирайте лука, докато стане кафяв. Добавете чесъна, кърито, канелата, червения пипер, дафиновия лист, джинджифила, захарта, солта. Разбърквайте в продължение на 2 минути. Добавете пилешкото (нарязано на едро), доматената паста, киселото мляко и кокосовото мляко. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да се готви около 20-25 минути.

Свалете от котлона, извадете дафиновия лист, добавете лимоновия сок и разбъркайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай