Меню

Шоколадови сладки без брашно

19 октомври 2018 | 06:52 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 броя добре узряло авокадо
мед на сладост
2 големи яйца
3 с.л. фъстъчено масло
3-4 с.л. натурално какао
100 г натрошен черен шоколад или друг по ваш избор
30 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В кухненски робот сложете вътрешността на авокадото и меда. Пасирайте добре. След това прибавете яйцата, какаото и фъстъченото масло. Прехвърлете сместа в купа и прибавете натрошения шоколад. Разбъркайте с помощта на сладкарска шпатула.

В подходяща тава сложете лист хартия за печене. Потопете супена лъжица в купа с топла вода и вземете малко от тестото. Сложете го върху хартията за печене. Този трик ще ви помогне то да не залепва за лъжицата, ако е много гъсто.

Притиснете леко и оформете нещо като кръг. Така оформете и останалите сладки, като поръсите върху тях още шоколад. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай