Меню

Италианска супа с наденица и тортелини

21 ноември 2018 | 08:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г наденица
1 чаша нарязан кромид лук
2 скилидки чесън, пресован
250 г пресен спанак 
5 чаши телешки бульон
½ чаша вода 
½ чаша червено вино 
2 домата, обелени и нарязани 
½ супена лъжица пресен босилек, нарязан 
½ чаена лъжица сушен риган 
1 консерва доматен сос
1 тиквичка, нарязана
1 пакет тортелини 
3 чаени лъжици пресен магданоз, нарязан
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запечете наденицата до кафяво в загрята фурна. Извадете я, отцедете я и я оставете настрана.

Запържете лука и чесъна в дълбока тенджера. Добавете разтворения бульон, водата, червеното вино, доматите, босилека, ригана, доматения сос и нарязаната наденица. Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути. След това добавете нарязаните тиквички и магданоза. Оставете да къкри още 30 минути.

Добавете тортелините и гответе още 10 минути, докато се сварят. За финал прибавете спанака.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай