Меню

Пълнени чушки с кайма на фурна

2 ноември 2018 | 06:20 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
3 големи чушки
500 г кайма смес
1 яйце
сол, черен пипер на вкус
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. кетчуп
1 малка глава лук
6 тънки парченца чедър или 250 г настърган кашкавал
40 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Разрежете чушките на две, премахнете семената и дръжките и ги измийте. Подредете ги в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене. Нарежете лука на ситно и го прибавете към каймата заедно с горчицата, солта, яйцето, черния пипер и кетчупа.

Размесете добре каймата и напълнете чушките. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. След това върху всяка чушка сложете по 1 парче чедър или настърган кашкавал и запечете за още няколко минути, докато кашкавалът се разтопи.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай